
Benvolgudes famílies,
Com ja sabeu, demà 24 d'octubre s'ha convocat una vaga general de l'ensenyament públic a Catalunya i tot l'Estat en protesta contra la nova llei d'ensenyament (LOMCE) i les retallades que pateix el sector.
Des de l'Ampa, volem posar de manifest el nostre rebuig a la LOMCE ja que considerem que posa en perill l'escola pública i el model d'immersió lingüstica que hem tingut a Catalunya en els darrers anys.
Tot i la jornada de vaga, els serveis mínims a l'escola Fabra garantiran que:
- Hi haurà servei de SAM i SAT.
- Hi haurà serveis mínims de menjador (un 30%). Recordeu de trucar per avisar si no dueu els nens o no els deixeu a dinar. Si truqueu per donar-los de baixa abans de les 10h. se us retornarà l'import del menú.
- En horari escolar hi haurà serveis mínims en matèria de mestres però no es garanteix l'atenció lectiva normal.
Segons la FAPAC (Federació d'associacions de mares i pares de Catalunya), l'aplicació de la LOMCE és perjudicial per les següents raons:
- En primer lloc, és una llei innecessària, aliena a criteris científics i pedagògics, elaborada d’esquenes als professionals de l’educació, d’esquenes a les famílies i d’esquenes a la gran majoria de la societat.
- Són els prejudicis ideològics d’un sector de l’extrema dreta el principal motor de la reforma educativa. Així s’explica que es treguin les assignatures d’Educació per la Ciutadania i Filosofia i, en canvi, es blindi la Religió (introdueix el que demanava la Conferència Episcopal, una assignatura de religió avaluable i que la seva nota compti a l’avaluació final). Una societat que expulsa aquestes matèries de l’escola i, en canvi, incrementa la Religió és una societat en mans de l’integrisme religiós i la intransigència. Francament, no és aquest el millor camí per als nostres fills..
- Tal com estan ara les coses a nivell d’esmenes pactades, aquest curs seria l’últim de la immersió lingüística. La LOMCE dinamitarà el model d’escola catalana que hem construït des del final de la dictadura i que ha contribuït a crear una sola societat catalana.
- Altra novetat molt negativa és la inclusió d’itineraris diferenciats a l’ESO, de manera que alguns alumnes als 13 anys ja estaran sentenciats a ser mà d’obra barata per a la resta de la seva vida. Com era d'esperar, un d’aquests itineraris està previst per als fills de les classes benestants i per a alguns alumnes brillants, mentre que els fills de les classes poc afavorides hauran de convertir-se en professionals de feines poc valorades i menys remunerades. Els fills dels pobres tindran molt difícil poder arribar a la universitat. La LOMCE suposa la fi del model d'escola com a garant de la igualtat d’oportunitats i com a instrument de cohesió social.
- Per últim, obre la porta a la privatització de l’educació pública. Les administracions no garantiran l’oferta de places públiques, deixant que el mercat dirigeixi la planificació de l’oferta educativa. L'educació passa de ser un dret per a esdevenir un servei a l'abast sols de qui el pugui pagar. Dóna tractes de favor a les escoles concertades. A més,retrocedeix en el procés de democratització del sistema educatiu (el consell escolar passa a ser consultiu), centralitza i estableix la competència entre els centres educatius, etc.
Podeu trobar més informació en el web de la FAPAC